Grönt kort

Ta Grönt kort på Vallgårdens GK

Nybörjare?

Så här gör du!

Svenska Golfförbundet har från och med 2020 infört nya regler för grönt kort.

För dig som valt att inte gå någon nybörjarkurs hos oss på Vallgårdens GK eller hos någon annan auktoriserad PGA-tränare utan tagit grönt kort på nätet och vill få ditt HCP aktiverat, kräver viatt ni deltar i en mentorsträff för att vi ska kunna godkänna ert spelprov. Väljer ni att inte bli medlem hos oss tar vi ut en
administrationsavgift på 695kr för att godkänna er teori och spelprov

1. SKAPA ETT GOLF-ID

Börja med att skapa ett Golf-ID på golf.se där du sedan kan börja läsa din golfteori.

2. LEKTIONER OCH EGEN TRÄNING

Rätt grunder är extremt viktig för att få en bra start på din resa in i golfen. Klicka här för boknings och prisinformation. 

3. REGELVANDRING

Delta i någon av våra regelvandringar där du får se hur teorin fungerar i praktiken.

4. TEORIPROV PÅ NÄTET

Logga in och gör teoriprovet.

5. MENTORSTRÄFF

Vi på Vallgårdens GK vill ge dig rätt möjlighet att komma in i golfen därför vill vi att ni deltar i en mentorsträff där ni får en möjlighet att möta klubben och få en hjälpande hand in i spelet på banan.

6. SPELPROV

Gör ditt spelprov med godkänd fadder eller med någon av våra golfmentorer.

7. MEDLEMSKAP I EN GOLFKLUBB

För att ditt HCP ska bli aktivt måste du teckna ett medlemskap i en golfklubb. Observera att det bara är klubben du blir medlem i som kan hjälpa dig med detta. Ta del av våra olika medlemsformer på anslagstavlan eller vår hemsida.

Mentorgolf

Utvalda torsdagar erbjuder vi mentorgolf för våra nybörjare. Där får du chans att spela med erfarna golfare, träffa andra nybörjare och få hjälp med någon som kan vara din markör. Denna aktivitet är kostnadsfri för fullbetalande medlemmar i Vallgårdens GK.

Golfträning

Vill du läsa mer om vår golfträning för nybörjare så gå in på vår hemsida och läs under GRÖNTKORT. Du hittar även aktuella kurser på vår anslagstavla.