För mer info gällande Covid-19 tryck här. Från den 1 Jan 2022 är Vallgårdens GK en rökfri anläggning.

Tisdagsgolfen

En tävling som sker varje vecka

Tisdagsgolfens avslutning 11:e oktober 2022-10-11

Årets sista Tisdagsgolf spelades i ganska kraftig vind med en sol som tittade fram bland tjocka tunga moln. Regnet höll sig tack och lov borta. Temperaturen mellan 11-13 grader. Greenerna var lite våta i början på tävlingen men torkade upp.

Till tävlingen hade 31 st anmält sig men tyvärr var Sven Gudmundsson tvungen att lämna återbud. 30 st blev ändå det näst bästa antalet spelare under säsongen. Topp var 34 st den 2:a augusti. En del av dagens spänning bestod av kampen om seger i “Order-of-Merit” och resultatet redovisas lite längre ner. Trevligt var det att åter se Eva Nilsson Bertmark bland oss (första gången i år). Kul även att några som varit borta en tid nu hittat tillbaka till oss: Kerstin Persson, Cecilia och Jan-Åke Svensson, Lars-Göran Nivinger, Gustav Jensen och Ronny Andersson.

Det blev “kanonstart” i dag med hjälp av en “Hesa Fredrik”-tuta när klockan stod på 10.00. Då vi var över 20 startande blev det A- och B-klasser. Vinnare av A-klassen blev Gösta Persson på 28 nettoslag och därmed ensam om att spela bättre än sitt handicap, tvåa blev Alf Knutsson med 30 netto och trevligt nog med en dam på tredje plats, Sim Fischer med 32 netto. Grattis säger vi till dessa pristagare. Så över till B-klassen. Här vann Hans Edlund med 31 nettoslag följd av Jan-Åke Svensson som tvåa och trevligt igen, en dam på tredjeplats, nämligen Marina Nyman. Jan-Åke och Marina hade också 31 slag och som vanligt är det handicap som avgör. Grattis till alla tre med 31 netto.

Enär det var säsongsavslutning på Tisdagsgolfen så fanns det naturligtvis lite extra och här kommer en kort sammanfattning:

Det bjöds på lite rött i små flaskor (Aperitivo från Lidl …  gott va?)  med ostbågar

Bästa bruttoresultat dam vanns av Sim Fischer med 42 slag

Bästa bruttoresultat herr vanns av Gösta Persson med 36 slag

Närmast hål tävling på hål no 6 vanns av Alf Knutsson 461 cm från pinnen

Pris för gjord birdie fick Sim Fischer och Nils-Gösta Nilsson

Under året mest deltagande dam var Sim Fischer som spelat 25 av 27 tävlingar

Under året mest deltagande herre var Hans Edlund som oxå spelat 25 av 27 tävlingar

Utlottning på score-kort gav vinst till: Lars Jansson, Nils-Gösta Nilsson och Johnny Rosenbäck

Så har vi hunnit fram till dagens clou, tävlingen “Order-of-Merit” som var synnerligen jämn kring första och andra plats samt mellan tredje och fjärde plats innan dagens tävling. Det blev skifte på första platsen men ingen förändring om tredje plats. Här kommer dom 5 bästa:

Vinnare av årets “Order-of-Merit” är Gösta Persson med 74 poäng

God tvåa blev: Bernard Budna med 70 poäng

På tredje plats hittar vi Hans Edlund med 64 poäng

Fyra blev Leif Stenbeck med 56 poäng

Som femma noterar vi Per-Olof Hultberg med 49 poäng

För de som är intresserade av att se var ni eventuellt hamnade i “Order-of-Merit”-tävlingen kommer jag att sätta upp en resultatlista i klubbhuset där alla som erövrat poäng under säsongen finns med.

Jag kommer senare att återkomma med lite annan statistik för de som är intresserade av dylikt.

Till de som har lust kan jag meddela att det finns ett antal spelare som kommer fortsätta spela om tisdagar så det är bara att vara på plats vid 10-draget. Detta sker utanför Tisdagsgolfens arrangemang.

Avslutningsvis vill vi i Tisdagsgolfens Tävlingskommitté tacka för i år och ser fram emot att åter få möta er 2023. Välkomna tillbaka.

Tisdagsgolfen / 22.10.11 / Leif

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen 4:e oktober

Ordningen är återställd. Ordningen vad gäller vädret. Ingen nederbörd i dag. 15 grader och till och med solen tittade fram. Perfekt golfväder. Lite vått i gräset så det blev lägesför-bättring som gällde.

Till dagens tävling, en 2-manna scramble där endast tre klubbor och putter fick användas, kom det 14 par. M.a.o. ett deltagarantal som var säsongens näst bästa. Trevligt att kunna hälsa välkommen ett för Tisdagsgolfen nytt ansikte, nämligen Leif Bengtsson, välkommen som sagt. Har även noterat att ett antal spelare som varit borta en tid åter har hittat tillbaka. De var: Elisabeth Barnell, Ursula Gudmundsson, Daniel Hultberg, Lars-Åke Karlsson, Per Gunnar Karlsson, Louis Paulsson och Robert Paulsson. Välkomna tillbaka och kom gärna igen nästa tisdag!

Det blir väldigt ofta tätt, tätt i resultatlistan när det spelats scramble. Så även i dag. Vinnarna, Gösta Persson och Hans Edlund var ensamma om 26 nettoslag. Bakom dem

kom tre lag på samma antal slag, nämligen 27. Handicap avgjorde inbördes ordning. Tvåa: Bernard Budna och Christer Mattsson, Trea: Paret Paulsson, Louise och Robert, Fyra: Margareta Björklund och Elisabeth Barnell. Grattis till alla nämnda!

I stället för dragning bland score-korten och extra vinstutdelning bjöds det i dag på nybakade kanelbullar och kaffe. Det råkar ju vara kanelbullens dag. Varför bullen fått en egen dag vet jag inte, men det är väl någon som har hittat på det för att öka försäljningen. För dem som inte hört det kan jag få skryta lite och bekräfta att det var undertecknad och Margareta som var uppe extra tidigt för att baka och laga kaffe. Än en gång vill jag konstatera att det är klart mycket trevligare när det finns deltagare kvar och det hålls en prisutdelning med applåder.

Nästa tisdag är vi framme vid säsongens sista tävlingstillfälle. Jag kan konstatera att striden om första platsen för “Order-of-Merit” står mellan två personer, Bernard Budna och Gösta Persson. Det skiljer endast tre poäng mellan dessa båda herrar. Spännande tycker jag. Än hårdare är det om tredje/fjärde plats, här skiljer det endast en poäng mellan Hans Edlund och undertecknad.

Som sagt, nästa tisdag är slutet på årets säsong och då blir det extra jämfört med normalt. Redan förra gången gav jag info att utöver vanliga prisutdelningen så blir det priser till bäst placerade i “Order-of-Merit”. Flitigast deltagande dam och herre blir belönade. Vi skall ha extra tävling i form av närmast hål. Denna sista tävling blir det även “kanonstart”, d.v.s. vi startar alla samtidigt klockan 10.00. Kan vi tänka oss att vi sätter nytt deltagarrekord för denna säsong? Då ska vi passera 34 deltagare. Det gör vi! Välkomna!

Glöm inte anmäla dig till klubbtävlingen den 9:e oktober om du inte redan gjort det.

Tisdagsgolfen / 221004 / Leif

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen den 27:e september

Säg den glädje som varar. Tisdagsgolfen skall inte ha regn. Men, men, någon där uppe svek oss i dag. Det blev vått, riktigt vått. Nians green var försedd med ett antal pölar. Men humöret hos deltagarna var det inget fel på. Tur att vinden var av det lite lugnare slaget. Temperaturen helt enligt höst, 14 grader. Vi hoppas på ett behagligare väder för de två återstående Tisdagsgolf-tävlingarna.

Trots det icke tilltalande vädret blev vi 17 spelare som ställde upp. Vi kunde varit 18 men Per-Gunnar Karlsson lämnade återbud, sjuk tyvärr. Glädjande var det att se 3 st åter som varit frånvarande en tid, nämligen Tord Hult, Janne Persson och Alf Knutsson. Kul att ha er tillbaka. Ni kommer väl dom två sista gångerna också??

Trots det höstlika och regniga vädret presterades det alldeles utmärkta resultat. Pristagare denna gång: Gösta Persson vann på 26 slag netto, grattis Gösta. Trevligt med kvinnligt i toppen, Sim Fischer tvåa också under sitt hcp, 28 nettoslag. På tredje platsen hittar vi undertecknad med 29 netto.

Vinnare av dagens extratävling, “Bästa brutto” blev Gösta Persson med 32 slag. Grattis igen Gösta.

Vi har fler vinnare. Dom här två vann dragningen på score-korten: Alf Knutsson och Margareta Björklund.

“Order-of-Merit” kanske rentav inte avgörs förrän vid sista tävlingen. Det hårdnade till i toppen efter dagens tävling. Top 5 ser ut så här: Bernard Budna leder på 66 poäng, följd av Gösta Persson med 62 poäng. Ett litet hopp till nästa, Leif Stenbeck 56, Hans Edlund 52 och så Per-Olof Hultberg (som avstod dagens tävling) på 48 poäng.

Nästa tisdag, den 4:e oktober kl 10.00 är det dags igen. Vi spelar då åter igen en tvåmanna-scramble men med den skillnaden att det skall ske med endast tre klubbor och putter.

Sista tävlingsdagen, tisdagen den 11:e oktober blir det singeltävling 9 hål (max 14 klubbor i bagen) med massor av prisutdelningar för “Order-of-Merit”, flitigaste deltagare herr och dam, närmast hål, bästa placeringar för sista tävlingen och kanske lite till. Så se till att ni är speldugliga och lediga denna sista tävlingsdag för Tisdagsgolfen för i år.

Tisdagsgolfen / 220927 / Leif

________________________________________________________________________________________

Tisdagen den 20:e september

Det är fantastiskt, vädret! Säg inte annat än att vi har tumme med någon där uppe. Vi skriver slutet på september och så är det sol och obetydlig vind med en temperature på c:a 20 grader. Låt det bli så här våra tre sista tävlingar i Tisdagsgolfen. P-O har i alla fall lovat att komma då.

Trevlig att i dag få se tre stycken nya tävlande. Vi hälsar följande välkomna till Tisdags-golfen:  Monika Jonasson, Roland Nilsson och Manuel Nogueira.

Några som varit borta en tid som vi i dag fick återse var:  Christer Mattsson, Gunnar Rune och Sven Gudmundsson.

Till dagens Bästboll-tävling hade 12 par anmält sig. Det blev mycket jämt i toppen och det är  skillnaden i handicapen som avgör inbördes placering. Vann gjorde Sven Gudmundsson ihop med Bernard Budna. Bernards fina form håller i sig vilket jag kunde konstatera då jag spelade i samma boll som honom. På andra plats kom Gösta Persson och Hans Edlund. På den tredje platsen på samma antal slag som ettan och tvåan, 26, har vi Leif Tellhagen och Nils-Gösta Nilsson. Ett stort grattis till alla tre (eller alla sex!).

Liksom tidigare hade vi även i dag dragning på score-korten. Först dragna kort gav vinnare som tyvärr inte var på plats. Därför, enligt reglerna, drogs nytt kort och vinnare blev paret Sven-Ove Clarén och Manuel Nogueira. Mycket trevligt att se att flertalet stannat kvar över prisutdelningen.

I min förra krönika glömde jag bort att tacka banpersonalen för nedklippningen av greenerna. Dom var redan förra tisdagen, liksom i dag rullvänliga (kan man säga så när det plötsligt rullar betydligt bättre?).

Krattorna eller m.a.o. räfsorna skall ligga i bunkern i spelriktningen. Om man upptäcker att dom inte ligger korrekt är det tillåtet att se till att dom hamnar rätt. Det var inte så idag.

Nästa tisdag, den 27:e september, spelar vi åter igen en 9 håls single-tävling. Det blir två klasser om deltagarantalet överstigen 20 spelare. Att notera är att det kommer finnas ett extra pris till bästa bruttoresultat. Liksom i dag är starten kl 10.00. Väl mött igen.

Tisdagsgolfen / 220920 / Leif

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen 13:e september.

Dagens tävling var inte bara en tävling utan 3 st olika. Den vanliga Tisdagsgolfen, Kategorimästerskap för damer respective herrar födda 1952 eller tidigare (+70 år m.a.o.)

Jag kan inte utan att ta lite väderrabbel först. I min förra krönika så var jag rädd för att vi skulle få “skit” för det då fina vädret. Jojo, så nära det var att det blev “skit”. I nästan en hel vecka innan dagens tävling har det på vädersaiterna hotats med att vi skulle få regn. Bara någon timma innan starten klockan 09.00 såg det hotfullt ut. Men det blev uppehåll och t.o.m. tittade solen fram. Själv gick jag i sista boll och vi drabbades tyvärr av 15 droppar regn. Men vi får nog ändå säga att vi har lite tumme med vädergudarna.

Dagens tisdagsgolf spelades av 20 st anmälda, 9 hål single. För omväxlings skull så tar jag pristagarna omvänt i dag. Tredje pris tog Kurt Nyman  med 28 netto. Samma resultat hade även Gösta Persson men handicap var till Kurts fördel. På en andra plats placerade sig Jan-Åke Svensson med 27 nettoslag. Samma resultat noterades för vinnaren av dagens tävling, nämligen undertecknad.

Liksom vid förra tävlingen blev det dragning på scorekort och priser delades ut till:

Per-Olof Hultberg och Nils-Gösta Nilsson. Dom fick gratis startavgift vid kommande tävling.

Trevligt att det även denna gång fanns ganska många som stannade kvar över prisutdelningen.

Även om Kategorimästerskapet för herr och dam över 70 år inte tillhör Tisdagsgolfen så kan jag inte låta bli att skriva ett par rader om densamma. Av dagens 20 startande var 17 stycken kvalificerade för Kategorimästerskapet. Tyvärr endast 3 damer. Här segrade Margareta Björklund. I herrtävlingen gick det till särspel. Segrare blev Kurt Nyman och tvåa Per-Olof Hultberg, både med 34 bruttoslag på nio hål. Blygsamheten gör att jag inte skriver vem som blev trea.

Jag måste få ta upp en viktig sak. Det gäller krattornas placering i bunkrarna. I går, måndag, så gick jag och Margareta 9 hål och i flertalet bunkrar låg krattorna fel. I Vallgårdens bunkrar gäller att krattan skall ligga i bunkern i spelriktningen och inget annat. Förutom att lägga krattorna rätt så fick vi kratta/räfsa ett halvdussin bunkrar då djur huserat där.

Det är snart tisdag igen och då har vi en annorlunda tävling mot vanligt. Vi skall spela en  “Bäst-boll” för tvåmannalag. Här följer en enkel beskrivning  för den som inte känner till regler och spelsätt för Bäst-boll:

Bästboll spelas på följande sätt:

Två spelare bildar ett lag. De spelar på var sin boll på samtliga hål. Det bästa resultatet inom laget på varje hål är lagets resultat på hålet.

Respektive spelares resultat måste kunna identifieras på scorekortet.

På scorekortet finns angivet båda spelarnas antal erhållna slag för tävlingen.

Spelarna får tillgodoräkna sig 90 % av sina spelhandicap. Därefter sker avrundning till närmaste heltal.

Räknas ej som hcp-rond.   

Vi spelar den precis som vanligt, ”Slaggolf” (+max 5) och så tar GIT hand om resultaten enligt uppgift.

Det var allt för denna gång. Väl mött på tisdag!  

Tisdagsgolfen / 220913 / Leif

_________________________________________________________________________________________

Tisdag den 6 september 2022

Vad var det för väder i dag då? Jo, som vanligt en tisdag (nu blir det väl sk-t nästa tisdag) sol och en temperatur strax över 20 grader. Visserligen med en kylig morgon innan vi startade. Vinden tror jag inte ställde till några besvär.

Nu efter KM är banan i utmärkt skick. Nedklippt ruff och i övrigt välputsad, trimmad och fin.

Det har hörts lite jämmer över något tröga greener med för korta puttar som följd. Själv tycker jag att detta märktes avgjort mera under KM. Greenerna är annars fantastiskt gröna och fina.

Dagens tävling, en 2-mans Scramble över 9 hål vanns av Cecilia Svensson och Bernard Budna på finfina 23 nettoslag. Bernards form håller i sig  så det är bara att gratulera dom båda. Tvåor blev paret Stig “Stickan” Fischer och Per-Olof Hultberg med 27 nettoslag. På tredje plats hittar vi Nils Gösta Nilsson och Leif Tellhagen också med 27 nettoslag. Det finns ett par till med 27 netto så vi tar med dom också, Per Arne Lans och Lars Jansson. Handicapet är det som skiljer dom åt. Så är det även för dom fem par som hamnade på 30 nettoslag.

Till dagens tävling kunde vi hälsa ny medlem och följaktligen ny Tisdagsgolfare välkommen, han heter Jan Hansson. En nygammal bekantskap dök även upp i dag, allas vår “Lake”, Lars-Åke Karlsson, hoppas få se dig resterande tävlingar. Cecilia Svensson har varit borta en tid men i dag var hon tillbaka, kul! Kul för henne också med vinsten.

Ett inkommit förslag realiserades i dag. Nämligen att vi provade att be deltagarna stanna kvar för att kunna genomföra en “riktig” prisutdelning. Kul och glädjande kunde det konstateras att i princip nästan alla hörsammat önskemålet och stannade kvar. Det blev även dragning av scorekort som innebar vinst till Elisabeth Barnell och Margareta Björklund. Vinsten: gratis start vid kommande tävling. Vi vill fortsätta med allas närvaro över prisutdelningen och självklart blir det då även scorekortsdragning med priser.

Kommande tävling, ja det blir faktiskt två tävlingar. Dels vår vanliga tisdagsgolf som är en 9-håls “slaggolf” singeltävling samt även Kategorimästerskap för damer och herrar 70 år. Kan det bli att vi når taket på hur många som får starta? Taket är 40 st så vänta inte för länge med er anmälan.

Tisdagsgolfen / 220906 / Leif

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen 30:e augusti

Det drar mot höst. Inte minst kan man nu
märka det på temperaturen. I dag vid sisådär 06.30 visade termometern enbart 8
grader. Vid avspark, förlåt, start för första boll hade tempen stigit över
tvåsiffrigt till omkring 13-14 grader. Detta tack vare en sol som värmde vilket
behövdes för vinden var ganska sval. Jaha, det var väderprognosen.

Nu över till dagens tävling. 24 stycken
hade anmält sig och vi blev 23 som tävlade. Vi nåddes av beskedet att Bengt
Jönsson blivit sjuk. Önskar honom god bättring. Glädjande nog kunde vi i dag
hälsa en ny person välkommen till Tisdagsgolfen, nämligen Esko Heinonen. Kul
också att se Per Arne Lans tillbaka efter några veckors frånvaro.

Enär vi blev över 20 tävlande så blev det A
och B grupper. I A-gruppen var det jämnt värre. Hela 6 spelare med samma resultat,
30 nettoslag. Det blev handicap som fick avgöra inbördes ordning. Vinnare blev
Stig “Stickan” Fischer, GRATTIS Stig. Resterande 5 på samma resultat var: Naser
Eftekharian, Leif Stenbeck, Gösta Persson, Claes Larsson och Sim Fischer.

Dom kan väl också få ett grattis!

I B-gruppen presterade vinnaren Sven-Ove
Clarén dagens lägsta nettoresultat, nämligen

29 nettoslag. Han verkar vara i utmärkt
form för han har placerat sig på första och andra-platser under dom senaste
veckornas tävlingar. Grattis Sven-Ove! På andra plats hittar vi

Leif Tellhagen med 31 nettoslag och på
tredje plats Hans Edlund med 32 nettoslag. Samma resultat, 32 nettoslag
noterade även Elisabeth Barnell.

Det här var sista tävlingen i augusti. Dags
alltså att lämna den aktuella ställningen i tävlingen om “Order-of-Merit”. Det
börjar dra ihop sig med enbart 6 tävlingar kvar. Här är uppgifter på dom just
nu 10 bäst placerade: Bernard Budna 53 poäng, Gösta Persson 45, Hans Edlund 44,
Leif Stenbeck 41, Per-Olof Hultberg 40, Leif Tellhagen 37, Lars-Göran Nivinger
37, Sven Gudmundsson 37, Bengt Jönsson 30 och Stig Fischer 29 poäng.

Nästa veckas tävling är en 2-mans
“Scramble” över 9 hål. På ett flertals begäran vill vi hålla en prisutdelning
där alla tävlande stannar kvar. Dels för att hylla pristagarna men också för
att delta i dragning av score-kort som innebär extra priser.

Har ni noterat att den långhåriga ruffen på
många ställen nu är nedklippt. Trimning inför stundande KM kanske? Ni har väl
anmält er till KM? Annars skynda er, sista anmälningsdag är den 1:a september.

Tisdagsgolfen / 220830 / Leif

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen 23:e augusti

Börjar med vädret. Molnigt på morgontimmarna och faktiskt rätt så svalt. Klockan 06.30 visade termometern endast 12 grader i Bjärred. Men, men när det var dags för första start 09.00 så var solen på väg att bryta igenom molnskärmen och halvvägs bland hålen var det dags att plocka av sig något plagg.

Dagens tävling som var en scramble spelades över 9 hål. Vinnarna presterade ett resultat som är 9 under banans par, 21 nettoslag, fantastiskt. Jag säger grattis grattis till paret Nyman, Marina och Kurt. På andra plats placerade sig ett par som brukar spela bra när det är scrambletävling, nämligen Bengt Jönsson och Sven-Ove Clarén. Deras resultat, 25 nettoslag. Trea i dag blev, om man vill säga så, 4 lag på 26 nettoslag. Handicap avgjorde att Bernard Budna och Sven Gudmundsson belade tredjeplatsen. Fantastisk tävling egentligen. Vi var tolv lag och 10 av dessa gick på banans par eller bättre. Dä ä int dålit int!!

Kul att se Barbro Valldén tillbaka bland oss.

Skickar en “krya på dig hälsning” till Tord Hult. Vi saknar dig.

Det har kommit några fler förslag på vad vi kanske kan göra för att kunna hålla prisutdelning med merparten av deltagarna närvarande. Vi kommer att ta upp dessa förslag mellan oss tävlingsledare för Tisdagsgolfen och så får vi se vad det kan bli för resultat. Vi är fortfarande öppna för fler förslag. Det kan man ibland inte få för mycket av.

Nästa tävling den 30:e augusti blir en vanlig 9-håls singeltävling (slaggolf +max 5). Dessutom en extra tävling, närmast hål på hål 6, bollen måste vara på green för att räknas.

Det var allt för denna gång. Som vanligt är ni välkomna nästa tisdag. Kul om vi kunde slå närvarorekordet för i år. Då måste vi bli 35 eller fler. Dock max 40 pers.

Tisdagsgolfen / 220823 / Leif

____________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen 16:e augusti

“Regntunga skyar”, skulle jag ha sjungit om
jag haft sångröst för det stämde verkligen på vädret i morse. Men som så många
gånger förr, när det blir dags för första boll för Tisdagsgolfen så blir det
plötsligt riktigt fint golfväder. Solen värmde på lite väl mycket men vinden
kompenserade en del av värmen. Termometern letade sig upp mot 28 grader.

Det fanns 19 anmälda till dagens tävling
men reducerades då en anmälde sjukdom och en annan uteblev så det vart 17
stycken som tävlade. Dagens vinnare måste vara i sitt livs bästa form, det var
3:e vinsten på kort tid. Vi säger stort grattis till Bernard Budna! Vi har en
riktig kändis på andra plats, nämligen Lars-Göran Nivinger, vår egen korvgubbe.
På tredje plats placerade sig Sven-Ove Clarén, en av åldermännen som tävlar i
Tisdagsgolfen.

Jag kan bara inte låta bli att beklaga att
det i år inte blir någon netto-matchstege. Mycket märkligt att intresset är så
litet att det endast blev 12 anmälningar.

Nästa veckas tävling är en 2-manna scramble
över 9 hål.

Min önskan i förra veckan, att få lite
kommentarer kring att hålla prisutdelning direkt efter avslutad tävling har
resulterat i att jag fått ett, säger ett svar pr SMS. Det är inte försent att
lämna kommentarer och ni kan få skicka mig SMS på 0703 39 32 55 eller att ni
skickar mail till tisdagsgolfen@vallgardensgk.se
 

Avslutningsvis skickar vi från
tisdagsgolfen en önskan om god bättring till vår ordförande Thomas Nilsson, vi
vill gärna se dig på banan igen.

Tisdagsgolfen / 220816 / Leif

_______________________________________________________________________________________

Tisdagen den 9:e augusti

Klockan sex på morgonen visade termometern
endast +10 grader och man undrade hur man egentligen skulle klä sig. Lång-
eller kortbyxor, en eller två, kanske rentav 3 tröjor. Men när det var dags så
var det kortbyxor och pikétröja som gällde. Solen värme upp till 23-24 grader
och en mycket mycket svag vind kunde ibland svepa och ge lite svalka. Med andra
ord ett perfekt golfväder.

Vi var 23 startande som gladeligen antog
dagens utmaning, 9 hål slaggolf i två klasser. Vinnarna i respektive klass hade
nog sin bästa dag. Om jag börjar med A-klassen så vann Bernard Budna på finfina
27 nettoslag, grattis till Bernard.  Tvåa
blev Per-Olof Hultberg med 30 nettoslag och trea Stig Fischer med 31 nettoslag.
Ett gratis även till dessa båda.

De tre främsta I B-klassen hade jag själv
nöjet att ha i min boll. Kan dock inte vara inspiration från mig enär jag inte
presterade särskilt bra. Vinnaren i B-klassen med jättelåga 
24 nettoslag heter Bengt Jönsson. Han
verkar vara i kanonform, vann ju även förra veckans scramble ihop med dagens
tvåa, Sven-Ove Clarén som i sin tur hade 29 nettoslag. Trea blev Anders
Liedbergius med 30 nettoslag, samma resultat hade fyran Sven Gudmundsson men
handicap avgör placeringen. Ett gemensamt grattis till dessa fyra.

Ett par påpekanden vad gäller score-korten.
Resultatet skall räknas ner och handicap dras ifrån för att få en slutsumma.
Detta underlättar och ger en extra kontroll vid inmatningen av resultaten i
GIT. Dessutom skall korten vara underskrivna både av spelaren och av markören.

Jag har nåtts av förslaget att alla spelare
skall vänta kvar till prisutdelningen. I dag har ju ofta pristagarna och även
alla andra lämnat golfklubben och prischecken ligger för avhämtning. 
Förslaget innebär även att om man inte är
kvar som pristagare går priset till nästa kvinna/man enligt prislistan. Vore
väldigt tacksam för att få kommentarer till förslaget.

 Nästa veckan blir det en upprepning av
dagens tävlingsform, 9 hål slaggolf med två klasser om deltagarantalet överstiger
20 spelare. Som vanligt är ni välkomna. Jag ser fram emot att vi innan säsongen
är slut har passerat det nuvarande
 
högsta deltagarantalet för i år på 34 spelare.

Tisdagsgolfen / 2022-08-09 / Leif

_______________________________________________________________________________________

Tisdagsgolf 2:a augusti

34/trettiofyra startande, vilken fin ny
toppnotering för i år. Slog det gamla med nio. Det var verkligen trevligt och
tävlingskommittén glädjer sig. Enär det var scramble-tävling blev det 17 lag
och för första gången blev vi tvungna till att ha tre lag i sista boll.

Själv gick jag i denna sista boll och vår
rondtid på två timmar för 9 hål får man betrakta som acceptabel. Vi var två hål
efter framförvarande boll. Upplevde att vi hade verkligen trevligt i bollen.
Trots detta är det inte att rekommendera med 6 tävlande i en boll.

Vädret var alldeles utmärkt för golfspel,
en svag vind och halvklart med en temperatur kring 20 grader. Det märks att det
saknas nederbörd. Gräset på banan har antagit en annan färg och bollarna studsar
och rullar ett antal meter längre.  Grönt
och fint är det dock på greenerna.

Bidragande till att vi blev så många som 34
stycken är naturligtvis att flera som varit borta en något längre tid ställde
upp denna gång. Trevligt att se Lillemor Anderberg, Marina Nyman, Louise
Paulsson, Kerstin Persson, Johnny Rosenbäck och Kenneth Stagmo tillbaka på
banan.

Trevligt också att kunna hälsa välkommen en
ny för säsongen, nämligen Robert Paulsson. Hoppas få se dig i fortsättningen
också.

Jämt blev det bland resultaten. Till
exempel skiljer det enbart 4 slag mellan vinnarna och dom på 12:e plats.
Grattis till vinnarna på 24 nettoslag, Bengt Jönsson och Sven-Ove Clarén.

Två lag följde tätt på med 25 nettoslag och
det blev handicap som avgjorde. Tvåa blev således paret Gudmundsson, Ursula och
Sven. Trea blev ett annat par, Cecilia och Jan-Åke Svensson. För övriga
placeringar får jag hänvisa till resultatlistan under rubriken “tävlingar”.

På tisdag den 9:e augusti är det dags igen.
Då spelar vi slaggolf singlespel som vanligt över 
9 hål. Det blir två klasser om
deltagarantalet överstigen 20 spelare.

Tisdagsgolffen / 220802 / Leif 

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolf 26:e juli,

Vilket kanonresultat som presterades av Bernard Budna i dagens tävling. 30 bruttoslag på 9 hål. Fantastiskt! Naturligtvis vann han dagens extratävling för herrar med detta bruttoresultat. Han vann också själva Tisdagsgolfen i dag med 23 nettoslag, troligen det lägsta resultat som presterats under denna säsong. Grattis, grattis Bernard!!

Bästa bruttoresultat dam vanns av Margareta Björklund, ett slag före Elisabeth Barnell.

Kunde inte låta bli att börja med Bernards fantastiska runda. Normalt kommenteras kanske väder i första hand. I dag såg det verkligen hotande ut att vi skulle bli blöta. Strax före första start kom det också en skur men den hade i princip avtagit strax efter första boll hade startat. Solen visade sig strax efter. Vinden var kraftig i byarna men jag hörde ingen som klagade.

Vi var 19 stycken som startade i dagens tävling. Jag noterar att en som varit borta en längre tid i dag återkom i tävlingen nämligen Elisabeth Barnell. Trevligt att se dig bland oss igen.

Efter Bernard kom tre stycken med samma nettoresultat, nämligen 29, så det blev handicap som avgjorde inbördes ordning enligt: undertecknad, Claes Larsson och Leif Tellhagen.

Det här var sista tävlingen denna månad så dags att redovisa ställningen i “Order-of-Merit” per sista juli:  Gösta Persson leder fortfarande, nu på 42 poäng. Härefter följer Bernard Budna 37 poäng, Hans Edlund 36 poäng, Per-Olof Hultberg 34 poäng och Leif Tellhagen 32 poäng.

Nästa gång är vi inne i augusti. Månadens första tävlingen blir en 2-manna Scramble 9 hål.

Ni är som vanligt hjärtligt välkomna.

Tisdagsgolfen / 220726 / Leif

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen den 19/7 

Tre klubbor och en putter.

Rubriken talar om vad det var för tävling som spelades i dag. Tilläggas kan att det var 9 hål som gällde.

Glädjande att vi blev 24 stycken tävlande.
Kunde varit 25 men dessvärre har Lennart Anderberg drabbats av dålig rygg och
lämnade återbud. Vill även nämna att vi för första gången i år fick se vår
klubbordförande på banan, välkommen igen Thomas Nilsson.

Alla kom med rätt antal klubbor i bagen och
förväntningarna var stora, det var ju “nästan samma klubbor i bagen som man
normalt spelar med” hördes från några håll.

Spågubbarna på vädertjänsterna trodde det
skulle bli kring 20-strecket men dom trodde fel. Termometern visade på 25-26
grader och det kändes under dom 9 hålen. Vinden kändes i princip inte alls
vilket hade behövts i dag.

På första plats i dag Hans Edlund med 27
nettoslag på dom 9 hålen. Grattis Hans, du behöver inte fler klubbor i
fortsättningen. Tätt efter följde 3 st med 29 nettoslag där Leif Tellhagen knep
andra plats med lägre handicap. Glädjande nog kom det damer på tredje och
fjärde platserna, nämligen Barbro Valdén och Ursula Gudmundsson. Grattis till
gott resultat.

Jag noterade att leta boll i den höga
ruffen sällan lönar sig. Därför är det enda som gäller att man slår en provisorisk
boll för att slippa gå tillbaka för att man inte hittar den första bollen.

Vidare noterades att det kommit ett räcke
på “Stairway-to-Heaven”-trappan på sjuan samt även en bänk uppe vid utslaget.
Räcket välputsat och risken för spågor minimal. Tack så mycket “klubbens
snickare”!

På tisdag är det tävling igen, en vanlig
“Slaggolf” (+5) och det blir tillåtet med full utrusning av klubbor. Vid mer än
20 startande delas det upp i två klasser. Tilläggas kan att det blir en tävling
i tävlingen nämligen pris till bästa bruttoresultat till dam respektive herr.

Välkomna!

Tisdagsgolfen / Leif 220719

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen den 12/7

Ibland finns det dagar då det mesta
stämmer och för mig var det en sån dag, därför vann jag också A-klassen på 26
nettoslag. Per-Olof Hultberg följde på 31 netto tätt följd av Stig Fischer och
Gösta Persson båda på 32 slag netto. Jag kan ju inte gratulera mig själv, men
kul var det då det var länge sen sist.

24 startande denna gång är snudd på rekord
för i år. Jag vågar inte säga “som vanligt” var det fint väder (då blir det väl
“skit” nästa gång) men det var det. Tempen låg på cirka 22-23 grader och den
kanske lite störande vinden kändes egentligen enbart svalkande.

Det fanns en B-klass också och där hette
vinnaren Alf Knutsson som gick på 29 netto, han får ett stort grattis till
vinsten. För övrigt kul att se Alf tillbaka efter en tids frånvaro. Samma sak
gäller för övrigt även Janne Persson, Patricia Alvarez, Naser Eftekharian, Lars
Jansson och Kurt Nyman. De övriga placerade i B-klassen var Lars-Göran Nivinger
och Leif Tellhagen, båda med 30 nettoslag.

På håll noterade jag tyvärr felaktigheter
vid droppandet. Droppning av boll skall ske i knähöjd och inget annat. Det är
markörens plikt att påtala felaktigheter.

Vi har passerat ett månadsskifte men i min
förra sammanfattning som blev ganska lång så hoppade jag över redovisning av
ställningen i “Order-of-Merit” varför den följer här:

1
1a Gösta Persson 37 poäng, 2a O Hultberg 27, 3a Bernard Budna 23, 4a Sim Fischer 18, 4a Hans Edlund 17.  

Det här är alltså ställningen fram till och
med sista tävlingen i juni, den 28:e.

På tisdag har vi tävling igen. Den här
gången med reducerat antal klubbor i bagen. Du får bara ha 3 klubbor plus en
putter med dig när du spelar. Påpekas bör att tävlingen inte är
handicappåverkande.

Men poäng i “Order-of-Merit” delas ut så
kom och spela. Vore kul om vi nådde 30 deltagare eller fler.  Om att i fall att, så utlovas extra pris i
någon form.

Tisdagsgolfen / Leif / 220712

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen den 5/7

1 – 2 – 3 det var namnet på dagens Tisdagstävling.

Mörka moln tornade upp sig i västsydväst och regn befarades men tack och lov så föll inte en droppe under tävlingen. Till och med solen visade sig en hel del. Blåst fans det och den kan man väl kalla måttlig.

Tävlingen då? Jo, som jag förstått det så var nog en del nöjda och tyckte tävlingsformen var OK medan några hade missförstått reglerna för 1-2-3. Reglerna finns på inbjudan till tävlingen. Tyvärr hyser jag tveksamhet till att upprepa denna tävlingsform. Vi får se.

Trevligt med ett nytt ansikte, Gustav Jensen som vi hälsar välkommen och hoppas få se igen.

Ett ansikte som varit med ett par gånger men tyvärr inte välkomnats tidigare är Barbro Valldén. Du är välkommen du oxå Barbro.

Jag vill gärna premiera alla som fört score-korten, fullt läsbara, roligt att ni tydligen kommer ihåg hur man räknar för poängbogey. Det var ju länge sedan vi spelade en tävling där vi räknade poäng. Under flera år har det enbart gällt vad som i golfmun kallas “Slaggolf”.

Resultatet går inte att presentera via GIT och därför finns det inte på den vanliga platsen efter en normal Tisdagstävling. Hela resultatlistan ser ut så här:

Vinnare:         

Bernard Budna, Lars-Göran Nivinger och Ursula Gudmundssson på 39 poäng

2a plats delades av lag Per-Olof Hultberg, Hans Edlund och Margareta Björklund på 37 poäng  på samma poäng hittar vi Gösta Persson, Claes Larsson och Jonas Diurlin.

På 4e plats kom lag Leif Stenbeck, Sim Fischer och Bengt Jönsson på 34 poäng.

5e plats delades av lag Gustav Jensen, Nils-Gösta Nilsson och Barbro Valldén 31 poäng samma poäng som laget med Stig Fischer, Sven-Ove Clarén och Lennart Lundberg.

7e plats blev de för Per Gunnar Karlsson, Lennart Anderberg och Leif Tellhagen  på 29 poäng

Ett stort grattis till vinnarna.

Enär detta var en lagtävling kommer inte dom individuella resultaten att registreras och följaktligen påverkas inte era handicap. Det fanns ju annars några som presterade resultat som inneburit
sänkningar t.ex.

En sak missades av Tävlingskommittén och det var vilken utslagsplats som gällde på 7:an, den gamla vanliga eller nya, kallad “Stairway-to-Heaven”. Till en del lyckades vi nå några att det var fritt val, nere eller uppe. Fritt val gäller för alla Tisdagstävlingar i fortsättningen tills ett nytt skriftligt besked avges.

Har du inte provat det övre Tee så rekommenderar jag att du testar, det är en fantastisk vy som visar sig och
hålet ser mycket annorlunda ut. Jag tycker t.ex. att bunkern ser inte så farligt stor ut, men jag lovar, den är precis lika stor, jag har varit där. Om jag förstått våra byggare rätt, så är räcken att förväntas.

Måste berömma banarbetarna, banan är i härligt skick. Skönt att kullarna t.h. på ettan är nerklippta och att det på fler ställen breddats med nerklippt ruff.

Tisdagen den 12:e juli är det Tisdagstävling igen, denna gång single 9 hål “slaggolf” (+5 max).

Jag noterade att några av dagens deltagare spelade ytterliga 9 hål efter vår tävling. Det får mig att undra om det kanske trots allt finns intresse för 18-håls tävlingar. Ni får mycket gärna avge kommentarer och/eller förslag till: tisdagsgolfen@vallgardensgk.se  . Förslag kan gälla andra saker än 18 hål, det kan vara variation på
tävlingsform, önskemål som vi kanske inte tänkt på, men kom ihåg, vi vill gärna
ha det skriftligt.

Tävlingskommittén
/ Tisdagsgolfen / Leif 220705 

_________________________________________________________________________________________

Tisdagsgolfen den 28/6

Dagens tisdagstävling bjöd på moln innan start och delvis efter start, men tack och lov så uteblev regnet under dagens tävling. Det till och med klarnade upp efterhand rapporterar dagens tävlingsledare, Gösta, och det blev med andra ord ett prima golfväder.

Banan är i fint skick men ruffarna börjar bli ordentligt tuffa. Kan bli ganska tufft för de tävlande i “Knall Cup” som går av stapeln kommande söndag. En tävling mellan juniorerna och en gäng gamla pensionärer.

Det var en liten parentes om “Knall Cup”, nu åter till dagens tävling. Vinnaren av dagens tävling presterade ett kanonresultat, hela 5 under banans par, netto, med andra ord 25 nettoslag och det presterades av Nils Gösta Nilsson – Grattis “Dubbelnisse”!!

Det var 18 startande i dagens tävling och på andra plats kom Bernard Budna på 29 nettoslag, samma resultat hade dagens trea, Bengt Jönsson. Ett stort grattis även till dessa båda för fint resultat.

Kommande tävling, Tisdagen den 5:e juli, tror jag är en nyhet för dom allra flesta. Det namn jag funnit på den är “1-2-3”. Tävlingen spelas i lag om 3 st spelare och spelformen är poängbogey över 9 hål.

Du anmäler dig för singelspel, tävlingskommittén kommer sätta samman lagen.

Ni spelar tävlingen som slaggolf, hålets par +max 5. GIT/Tävlingskommittén fixar poängen.

Tävlingen “1-2-3” spelas i lag om 3 pers., (spelform poängbogey i 9 hål).

  1. Under första 3 hålen räknas bästa poäng-score för en spelare.
  2. Under nästa 3 hål räknas den bästa poäng-scoren för två spelare.
  3. Under sista 3 hålen räknas poängen för alla tre spelarna i bollen.

Totala poängen för 1+2+3 blir lagets resultat.  

Det är vår förhoppning att tävlingsformen uppskattas som ett annorlunda inslag I våra tävlingar som kanske ibland kan upplevas lite enformiga. Skulle den inte falla i smaken så lovar tävlingskommittén att tävlingsformen inte kommer tillbaka.

Att tävlingskommittén sätter samman lagen görs av den anledningen att vi vill försöka få lagen så jämna som möjligt med hjälp av spelarnas handicap. Vi vill även undvika att få en anmälan med s.k. “elitlag” (låghandicapare).

Så till sist önskar vi att vi sätter nytt deltagarrekord för säsongen. Då skall vi bli 25 eller fler.

Välkomna!

Tävlingskommittén / Tisdagsgolfen / Leif 220628

—————————————————————————————————————————-

Tisdagsgolfen den 21/6

Nästan tangering av högsta deltagarantalet för innevarande säsong, men på slutet kom dessvärre ett återbud, så dagens deltagarantal stannade vid 22 spelare.

Från Gösta Persson, dagens tävlingsledare,
har det rapporterats om alldeles utmärkt golfväder både vad gäller temperatur
och vind. Kan man dessutom ana ett lite större intresse för lagspel i form av
scramble??

Vinnare av dagens scramble blev Sven
Gudmundsson ihop med Ronny Andersson och vi säger grattis till vinsten till dom
båda. Särskilt glädjande att se Ronny på banan, hoppas på fler deltagande.
Närmast efter Sven och Ronny med 26 nettoslag kommer det 3 par med resultatet
27 nettoslag, nämligen:  P.G.
Karlsson/B.Budna, L. Tellhagen/N.G. Nilsson och

J. Djurlin/H. Edlund.

Gösta hade lagt till en extra tävling i
dag, närmast hål på hål sex,  så går han
och vinner den själv, men visst skall han ha ett grattis han också till
vinsten. Inte alltid så lätt att komma nära pinnen.

Nästa tisdag är det singelspel som gäller
över 9 hål. Om deltagarantalet är tillräckligt kan det bli två klasser annars
enbart en.

 

Tävlingskommittén / Tisdagsgolfen / Leif
220621

—————————————————————————————————————————-

Tisdagsgolfen den 14/6

Rekorddeltagande

i dagens tävling om man ser till årets upplaga av Tisdagsgolfen. Verkligen kul att vi blev så pass många som 24 st. Då vi blev fler än vad vi varit tidigare hade tävlingskommittén utlovat extrapris. Det blev i form av tävling “närmast flagg” på hål sex och priset vanns av Anders Liedbergius, Grattis Anders!

Det fanns hotande regnmoln på himlen men själv klarade jag mig från regn. Från senare startande bollar har jag nåtts av uppgiften att det kom en mindre skur. Vinden var en 7:a 8:a enligt Yr och ibland ställde den till det. Själv fick jag hjälp på nian av vinden och kunde notera en birdie.

Bland dagens tävlande kunde vi återse bl.a. Sven-Ove Clarén, Lennart Anderberg, Bjarni Jensen o Ronny Andersson. Kul tycker jag att få återse er hos oss i Tisdagsgolfen. Hoppas ni trivdes och att vi återses i kommande tävlingar.

Dagens startfält uppdelades resultatmässigt i två stycken lika stora grupper. I grupp “A” med de s.k. lägre handicapen vann Gösta Persson på 29 slag netto över 9 hål. På samma antal slag blev Sim Fischer mycket god tvåa. Grupp “B” såg som segrare Hans Edlund på låga 25 netto- slag och även här ser vi en dam som tvåa, nämligen Cecilia Svensson  på också mycket goda 27 nettoslag. Grattis till vinnarna och till tvåorna.

Tror att ni alla såg hur hårt man jobbar på nya alternativa tee på sjuan. Kan inte vara långt kvar tills vi kan ta det i bruk antar jag. Spännande!

Nästa vecka är det dags för en “Scramble” igen. Det blir Gösta Persson och Alf Knutsson som fungerar som tävlingsledare dom närmaste två tisdagarna.

Tävlingskommittén / Tisdagsgolfen / Leif / 220614

——————————————————————————————————————————–

Tisdagsgolfen 7e juni

Få anmälda till tisdagens scramble, men vilken spänning det blev. Enbart 2 slag netto skiljer mellan ettan och sexan i resultatlistan.

Det blev en härlig golfdag, lagom varmt, nästan lite kvavt och ytterplagg åkte av både här och var bland spelarna. Vinden var så där lagom utan att störa.

Lägg därtill att banan börjar bli i ett fantastiskt skick. Greenerna har verkligen hämtat sig. De senaste regnen och banskötseln har gjort gott. Det är inte alla som gillar det långa gräset i ruffen men säkert många tycker det är fantastiskt vackert när vinden sveper över gräset och det skiftar i en härlig färgskala. Ett tips, om du råkar slå ut bollen i högt gräs, slå en provisorisk.

Jämt var det i resultatlistan. Brukar namnge de tre främsta men eftersom det var så jämt och det endast var sex par återger jag resultaten här trots att dom finns redovisade på annan plats:

  1. Bernad Budna / Leif Stenbeck  25 slag netto
  2. Gösta Persson / Hans Edlund 25   “        “
  3. Sven Gudmundsson / Ursula Gudmundsson 25 “        “
  4. Cecilia Svensson / Jan Åke Svensson 25   “        “
  5. Lars-Göran Nivinger / Stig Fischer 27   “        “
  6. Sim Fischer / Lena Maria Andersson 27   “        “

Dags för nästa Tisdagsgolf den 14:e juni. Samma tid samma plats, det blir singelspel, 9 hål med den vanliga “slaggolf”-varianten. Ni är välkomna anmäla er. Blir vi 22 stycken eller fler utlovas ett extra pris. Hittills har vi varit 21 stycken som mest.

Tävlingskommittén / Tisdagsgolfen / Leif 220608


Tisdagsgolfen 31:a maj

Dagens tävling var utlyst som 9 hål med två olika klasser. Antalet anmälda stannade vid 15 spelare, varför tävlingsledningen ändrade till enbart en klass.

Dagens väderrapport, regn före och regn efter tävlingen. Molnigt, i princip ingen vind, flaggorna hängde och kramade stängerna. Gradantalet kring 12-13. Med andra ord perfekt för en golfrunda på Vallgården. Synd om alla dom som stannade hemma för dom trodde på regn.

Dagens vinnare, Leif Tellhagen med nettoresultatet 30. Grattis Leif! Där bakom kom 3 spelare med resultatet 31 och handicap fick skilja dom åt i ordningen: Tord Hult, Leif Stenbeck och Margareta Björklund.

En tävling i tävlingen var denna gång bästa bruttoresultat dam och herr. Bästa dam blev Margareta Björklund och bästa herr Tord Hult. Grattis till dom och de belönades med en liten paket bollar av mycket god kvalité.

Det här var sista tävlingen i denna månad och därför kommer här en redovisning av ställningen i “Order-of-Merit”:

Gösta Persson              27 poäng

Per-Olof Hultberg        20    “

Sim Fischer                   13     “

Margareta Björklund  11     “

Bernard Budna             11     “

Noterbart utanför tävlingen är att ett gäng håller på att bygga ny alternativ utslagsplats för hål 7, en bra bit upp i vallen. Spännande!

Härligt också att se att flesta greenerna håller på att läkas helt igen.

Nästa veckas tävling är åter igen en Scramble för 2 personer över 9 hål. På anslagstavlan finns ett anslag som hjälp att kanske hitta en partner att spela med. Ring den som eventuellt  antecknat sig.

 ———————————————————————————————————————————

Tävlingskommittén / Tisdagsgolfen /  Leif 220531

I dag skriver vi 24:e maj.

Det har varit Tisdagsgolf igen och så har det varit även i två veckor innan där ingen liten blänkare har blivit skriven. Anledningen är att jag inte varit på plats utan bortrest. Skall ge en liten, liten återblick på det som förevarit.

10:e maj spelades det “slaggolf” i 9 eller 18 hål. Från tjänstgörande tävlingsledare, Gösta Persson rapporterades ett deltagarantal av 20 pers. Några bra scorer noterades men vinden ställde tydligen till det för en del. Som tidigare, måste man konstatera att 18 hål är ointressant för de flesta. Klassen drog enbart 3 spelare denna gång. Vann gjorde Sven Gudmundsson på 2 netto under banans par. Vinnare i 9-hålsklassen, en liten överraskning, om man får säga så, Bengt Jönsson, med resultatet 29 nettoslag. Kanon Bengt! Hack i häl följde två på 30 netto, P O Hultberg och Bernard Budna. Grattis i efterskott till dom nämnda.  Om någon undrat så var det Mia (hon är ny så var snäll mot henne) som hjälpte Gösta. Välkommen i gänget Mia.             

17:e maj. Norges nationaldag men den firades inte här. På Vallgården spelades i dag 2-manna scramble med 9 deltagande lag. Rapporten från tjänstgörande tävlingsledare Gösta säger att tävlingen genomfördes i fint väder och god stämning. Noterbart är att några greener är riktigt dåliga och som Gösta säger, vi får kanske överväga någon form av lägesförbättring till nästa tävling. Vem vann dagens scramble? Jo, Gösta (naturligtvis) ihop med Hans Edlund, men det var på håret för dagens tvåor, Alf Knutsson o Janne Persson hade samma resultat, netto 27.

24:e maj. Ja det är i dag och det har spelats 9 och 18 hål “slaggolf” i uselt uselt väder, regn och blåst med kastvindar. Ursprungliga startlistan på 19 pers reducerades p.g.a. sjukdom, missad bokad tid,

återbud på plats och tyvärr ett helt uteblivande som kostar 40:-. Snälla tänk på att ni måsta anmäla när ni av olika saker är förhindrade att spela. Ni gör det mest korrekt om ni skickar ett mail till: tisdagsgolfen@vallgardensgk.se.

Efter dagens tävling lär det inte bli fler 18-hålstävlingar. Vi fortsätter med 9 hål och försöker göra dom så trevliga som möjligt. 18 hål vanns i dag av Sim Fischer på 68 slag netto. Två tappra tog sig igenom alla 18 hålen. De andra tappra 12 som spelade 9 hål såg som vinnare Gösta (!!) Persson med 28 nettoslag. Följdes av 2 st på 33 slag netto, nämligen Anders Liedbergius och Margareta Björklund. Grattis till alla fyra!

Förstår att greenerna blivit dressade och upplevs som klart mycket bättre än tidigare. Tack för det!

31:a maj. Ja, det har ju inte varit ännu men jag kan berätta att det blir “slaggolf” i 9 hål med två lika stora klasser. Till bästa bruttoresultat för dam respektive herr delar vi ut extra pris, så spela väl!

Det är tillåtet att tipsa, locka, inbjuda nya spelare till vår tisdagsgolf. Vi ses.

Tävlingskommitten Tisdagsgolfen / Leif 220524

—————————————————————————————————————————-