Tisdagsgolfen

En tävling som sker varje vecka

Tisdagsgolfen den 3/5

Scramble-dags

var det som gällde för dagens Tisdagsgolf. Åtta sugna par hade anmält sig till dagens tävling. Att det inte blev fler har jag en svag misstanke att det kan bero på att tävlingen gick över 18 hål. Vi är ju ganska många som uppnått aktningsvärd ålder och därför föredrar tävling över 9 hål.

 I dag provade vi för första gången att lägga in en paus på max 10 minuter efter dom första nio hålen. Jag erfor att detta uppskattades av flertalet.

Det blev som vanligt, höll jag på att säga, mycket tätt resultatmässigt. Vann gjorde paret Elisabeth Barnell och Tord Hult på mycket goda 52 slag netto. Tvåan och trean hamnade på 54 slag netto.

Men vädret då? Jo det var behagligt golfväder, kanske lite kyligt i början, vi startar nu redan klockan 09.00, men när solen började visa sig så kändes det betydligt skönare.

I min boll upplevde vi att bollen hoppade ovanligt mycket på green.  Noterade även att gräs

börjat växa på de ställen där det tidigare varit borta. Beklagligt med skadorna som uppstått genom oljeläckage på någon klippare.

Nästa vecka är det singelspel med valfritt 9 eller 18 hål. Välkomna

Tävlingskommittén / Leif 220503


Tisdagsgolfen den 26 april

Nio hål verkar vara det mest populära, iallafall om man kollar lite på dom två individuella tävlingar som vi haft hittills. Nu idag var det t.ex. 5 startande som ville spela 18 hål medan skaran som ville spela 9 hål uppgick till 16 startande. Nästa tävling gäller det enbart 18 hål.

Hur som helst, dagens 21 startande var säsongshögst hittills. En helt ny bekantskap och tre som begick säsongspremiär välkomnas. Vi tar emot upp till 40 stycken så ni är välkomna.

Även i dag var vädret oss nådigt med temperatur på 14-15 grader med sol från en nästan molnfri himmel, det var enbart vinden som man upplevde lite kylig.

Fint resultat, 59 slag, presterade vinnaren av 18 hål, Sven Gudmundsson. Grattis!!

Bra resultat gjordes även av ett par spelare som spelade 9 hål. I särklass noteras finfina 24 nettoslag på Gösta Persson, kanonbra och naturligtvis vann han. God tvåa, också under sitt handicap kom Sim Fischer med 29 slag netto. Grattis till er båda.

Det blir grönare och grönare både på och kring banan. Torrt är det och det ryker på vissa håll när bollen carrar (landar) så kanske man skall önska lite regn också. Kvalitén på greenerna lär inte vara tip top förrän framåt midsommar. Något som vi skulle önska blev åtgärdat är dom mattor som lossnat och kan vara en snubbelrisk. Spännande också att se vad som händer på tvåan till höger om green.

Efter april månads tre tävlingar är ställningen i toppen av “Order-of-Merit” följande:

Gösta Persson 15 poäng, Per Olof Hultberg 10 poäng och Sim Fischer oxå 10 poäng.

Välkomna till en 18-håls 2-manna scramble nästa tisdag.

Tävlingskommittén / Leif 220426